Grupni paket

ENO-GASTRO EXPERIENCE – NO. 2

1. DAN:

Po dolasku obilazak OPG-a zadarskog zaleđa i nabavka svježeg povrća. Zajedno s domaćinima obići ćete imanja i uz njihovu pomoć naučiti nešto o obradi različitih poljoprivrednih kultura. Nakon posjeta OPG-a odlazak do prostorija Zadar Cooking Class-a, upoznavanje sa chefom i domaćicom. Priprema jela s povrćem iz zadarskog zaleđa prema tradicionalnim receptima vašeg chefa. Ukusna večera nakon koje slijedi smještaj u apartmane. Noćenje.

 

2. DAN:

Odlazak u berbu grožđa u vinogradu zadarskom zaleđu. Dobrodošlica domaćina, upoznavanje, kratke upute  za rad i odlazak u vinograd. Prijepodne ćete provesti trgajući grožđe, na svježem zraku zajedno sa svojim domaćinima i drugim radnicima u vinogradu. Okrijepiti ćete se uz domaći ručak na imanju nakon čega netom ubrano grožđe nosite do prostorija Zadar Cooking Class-a gdje vas čeka chef. Zajedno s njim odlazite na tržnicu gdje nabavljate namirnice za spravljanje večere. Tema ove večere je jesen, uz savjete i vodstvo vašeg chefa domaćina s tržnice se vraćate punih ruku domaćih proizvoda, uzgojenih na imanjima zadarskog zaleđa i otoka. Chef će vas provesti i kroz delikatesne dućane gdje ćete isprobati sireve otoka Paga koji se mogu zajedno s netom ubranim grožđem naći na vašem stolu tog dana za kraj obroka. Sve namirnice koje ste kupili na tržnici pripremati ćete uz pomoć chefa i uz dobru zabavu složiti divnan jesenski menu od svježih namirnica. Noćenje.

 

3. DAN:

Odlazak trajektom na otok Ugljan koji je još zvan i otok maslina ili zeleni otok. Vožnja do maslinika koji je smješten na nenaseljenoj strani otoka. Tu masline rastu na komadićcima škrte zemlje u kršu što čini berbu posebno zanimljivom. Prijepodne berba maslina uz lokalne domaćine. Nakon berbe okrijepiti ćete se marendom u prirodi. Nakon branja i sakupljanja masline se odnose u mlin, a vi ćete svoj dio zajedno s maslinovim uljem uzeti sa sobom. Nakon berbe razgled muzeja maslina u mjestu Preku. Povratak u Zadar. U prostorijama Cooking Classa pripremanje jela s maslinama i domaćim uljem. Vaš chef je tu za vas za sve preporuke i potrebne savjete. Nas kraju dana uživati ćete u bogatoj večeri koju ste pripremili nakon cjelodnevnog rada.

 

4. DAN:

Buđenje u cik zore i odlazak u ribolov. Kapetan broda iskusni je ribič koji će vas uputiti u različite ribolovne tehnike. Na brodu ćete se okrijepiti dalmatinskom marendom i uživati opuštajući se uz prekrasne otočne pejzaže. Po povratku ulovljenu ribu pripremiti ćete na tradicionalni način zajedno sa chefom Zadar Cooking Classes-a. Prije pripreme ručka odlazak na tržnicu gdje ćete nabaviti sve što Vam je potrebno za spremanje ribljih specijaliteta. Vaš ručak ovisit će o ulovu toga dana, chef je tu za savjet i pomoć u pripremi, a na vama ovisi na koji način želite isprobati jadransku ribu. Noćenje.

 

5. DAN

Jutarnji razgled grada Zadra uz lokalnog vodiča. Upoznati ćete skrivene kutke grada i naučiti nešto o njegovoj bogatoj povijesti. Nakon razgleda odlazak do prostora Zadar Cooking Classa na tradicionalni ručak iznenađenja koji za vas danas priprema chef. Kraj programa.

Ostali grupni izleti i paketi

Falkensteiner Hotel Funimation M. Radovana 7, HR-23000 Zadar Tel: +385 23 238 729 info@boratours.hr
ID: HR-AB-23-110001107


 • RESTAURANT 2RIBARA

  RESTAURANT 2RIBARA
  Blaža Jurjeva 1a
  23000 Zadar
  +385 (0)23 213 445
  info@restorani-zadar.hr
  www.2Ribara.com

 • ZADAR JADERA

  ZADAR JADERA
  Brne Karnarutića 4
  23000 Zadar
  +385 (0)23 251 859
  info@restorani-zadar.hr
  www.zadarjadera.com

 • BEACH BAR BAMBOO ZADAR

  BEACH BAR BAMBOO ZADAR
  Obala Kneza Domagoja bb
  23000 Zadar
  +385 (0)99 2059 393

 • KAVANA LOVRE

  KAVANA LOVRE
  Narodni trg
  23000 Zadar
  +385 (0)23 212 678


 • KAVANA DANICA

  KAVANA DANICA
  Kalelarga - Široka ulica
  23000 Zadar
  +385 (0)23 211 016


 • RESTAURANT SALSA ROSSA

  RESTAURANT SALSA ROSSA
  Poljana pape Aleksandra 3
  23000 Zadar
  +385 (0)23 250 514