Grupni paket

ENO-GASTRO EXPERIENCE – NO. 1

1. DAN:

Smještaj u apartmanima. Do dolasku dobrodošlica domaćina, pružanje osnovnih informacija o destinaciji. Odlazak na OPG u Ravene Kotare, dobrodošlica uz degustaciju domaćih likera i rakija. Proba vina, maslinovog ulja i domaćih proizvoda. U pratnji domaćina obilazak imanja, upoznavanje s osnovnim djelatnostima i životom u ruralnim područjima. Vaš domaćin pokazati će vam razne alate kojima se poljoprivrenici služe pri obradi zemlje. Naučiti ćete kako pravilno uzgajati tradicionalne poljoprivredne proizvode. Dobiti ćete opremu i zajedno sa svojim domaćinom krenuti sa radom u polju. Lipanj je vrijeme vađenja krumpira, namirnice koja je stoljećima prehranjivala generacije žitelja Zadarskih sela i otoka. Naučiti ćete kako se krumpiri vade s posebnom pažnjom pri čemu treba biti oprezan da krumpir ne pukne. Nakon radova u polju okrijepiti ćete se uz tradicionalnu dalmatinsku marednu i vinsku kapljicu. Mlade krumpire i svježe ubranane proizvode s polja ponijeti ćete sobom u Zadar gdje će vas dočekati chef. Zajedno s njim pripremati ćete specijalitete zadarskog kraja na tradicionalan način. Slijedi bogata večera koja je plod vašeg cjelodnevnog rada. Povrat u apartmane, smještaj. Noćenje.

 

2. DAN:

Vožnja do poljoprivrednog gospodarstva specijaliziranog za  uzgoj višnje maraške. Maraška je tipična vrsta ovog kraja koja odlično uspijeva u zadarskom zaleđu. Od nje se pripremaju razne slastice, sokovi , a najpoznatiji proizvod od maraške zasigurno je liker maraskino. Nakon pića  dobrodošlice  odlazak u berbu višnji maraški. Jutarnja berba višanja nakon čega slijedi transfer do Zadra. Svježe ubrane voćke ostaviti ćete u prostorijama Zadar Cooking Classa. Slobodno vrijeme. U dogovorenom terminu naći ćete se ponovno sa svojim chefom s kojim ćete danas izrađivati proizvode od maraški – kolače, đem i sok. Domaće proizvode ponijeti ćete sobom kako biste u njima mogli uživati nakon povratka kući. Također ih možete pokloniti kao suvenir svojim najmilijima, a biti će i odličan podsjetnik na vrijeme koje ste proveli u Zadru. Noćenje.

 

3. DAN:

Rano ujutro odlazak na tržnicu i ribarnicu sa chefom koji će vam kasnije asistirati u pripremi tradicionalnih specijaliteta. Iz dnevne ponude imate mogućnost izabrati ribu koju želite tog dana pripremati. Vaš chef vam je na raspolaganju za savjete pri odabiru. Kupnja svježeg voća i povrća kod lokalnih OPG-a. Preporučamo odabir blitve, povrća koje odlično paše uz ribu i koje se tradicionalno s ribom i priprema. Odaberite sezonsko voće za izdradu najvfinijih slastica. U lokalnoj trgovini sireva imate mogućnost degustirati Paški sir koji je proglašen najboljim tvrdim ovjčjim sirom na svijetu. Na gradskoj tržnici možete obaviti kupnju svih svježih namirnica: jaja, sira, mlijeka, voća, povrća... Ispobajte i suhe smokve koje su tipični dalmatinski specijalitet. Na tržnici možete nabaviti i odlične domaće rakije, svakako preporučamo rakiju od rogača, oraha ili domaćih trava. U prostorijama Zadar Cooking Classes-a priprema jela po tradicionalnim receptima: riba na brudet, pečena na roštilju, riblja juha, škampi ili školjke na buzaru... Sve to spremati ćete pod budnim okom vašeg chefa domaćina. Slijedi bogati ručak koji je plod vašeg truda u kuhinji. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

4. DAN:

Poludnevni brodski izlet do otoka Ugljana koji je još zvan i otok maslina ili zeleni otok. Vožnja do maslinika koji je smješten na nenaseljenoj strani otoka. Uz lokalne domaćine naučiti ćete sve o karakterističnim sortama maslina otoka Ugljana, slijedi degustacija maslinovog ulja i posjet replici antičkog mlina u mjestu Muline. Slobodno vrijeme. Povratak u Zadar. U dogovoreno vrijeme pripremanje jela  s tematikom maslina maslinovog ulja. Vaš chef je tu za vas za sve preporuke i potrebne savjete. Nas kraju dana uživati ćete u bogatoj večeri koju ste pripremili nakon cjelodnevnog rada. Noćenje.

 

5. DAN:

Razgled grada Zadra i Nina. Uz pratnju lokalnog vodiča doživite najbolje od Zadarske regije. Tradicionalni ručak iznenađenja koji za vas danas priprema chef. Kraj programa.

Ostali grupni izleti i paketi

Falkensteiner Hotel Funimation M. Radovana 7, HR-23000 Zadar Tel: +385 23 238 729 info@boratours.hr
ID: HR-AB-23-110001107


 • RESTAURANT 2RIBARA

  RESTAURANT 2RIBARA
  Blaža Jurjeva 1a
  23000 Zadar
  +385 (0)23 213 445
  info@restorani-zadar.hr
  www.2Ribara.com

 • ZADAR JADERA

  ZADAR JADERA
  Brne Karnarutića 4
  23000 Zadar
  +385 (0)23 251 859
  info@restorani-zadar.hr
  www.zadarjadera.com

 • BEACH BAR BAMBOO ZADAR

  BEACH BAR BAMBOO ZADAR
  Obala Kneza Domagoja bb
  23000 Zadar
  +385 (0)99 2059 393

 • KAVANA LOVRE

  KAVANA LOVRE
  Narodni trg
  23000 Zadar
  +385 (0)23 212 678


 • KAVANA DANICA

  KAVANA DANICA
  Kalelarga - Široka ulica
  23000 Zadar
  +385 (0)23 211 016


 • RESTAURANT SALSA ROSSA

  RESTAURANT SALSA ROSSA
  Poljana pape Aleksandra 3
  23000 Zadar
  +385 (0)23 250 514